Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, pyszny podwieczorek lub kolacja, uwielbiamy :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7204
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20162
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7204
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20162
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć (do zeszklenia) na odrobinie oleju, przyprawić solą i pieprzem. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier, zioła prowansalskie i czubrycę, wlać 1 szkl. wody oraz drożdże rozpuszczone w 2 łyżkach wody. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na równe części (u mnie 8), uformowac kulki i rozwałkować cienko. Wyłożyć je na posmarowaną tłuszczem blachę, na wierzch wyłozyć cebulę, posypać makiem i papryką słodką. Piec w temp. 200 stopni ok. 15 min. Smacznego :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno :-)