Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, pyszny podwieczorek lub kolacja, uwielbiamy :-)
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 97
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2713
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2281
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 97
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2713
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2281
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć (do zeszklenia) na odrobinie oleju, przyprawić solą i pieprzem. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier, zioła prowansalskie i czubrycę, wlać 1 szkl. wody oraz drożdże rozpuszczone w 2 łyżkach wody. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na równe części (u mnie 8), uformowac kulki i rozwałkować cienko. Wyłożyć je na posmarowaną tłuszczem blachę, na wierzch wyłozyć cebulę, posypać makiem i papryką słodką. Piec w temp. 200 stopni ok. 15 min. Smacznego :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno :-)