Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę będzie ciężej ponieważ od czasu do czasu coś dobrego i sycącego trzeba zjeść. Takim daniem jest kiełbasa z cebulą i pomidorami, którą teraz proponuję.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Składniki
Na początku kroimy kiełbasę na połowę, a potem w półplasterki.
Następnie kroimy w piórka cebulę i dodajemy sól i pieprz.
Mieszamy te dwa składniki i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażamy kiełbasę i przykrywamy do dalszego duszenia.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy w ilości dobrej dla nas. Jeśli nie mamy koncentratu to dodajemy kechup. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli. W trakcie sprawdzamy czy smak nam odpowiada bo możemy jeszcze dodać 1 łyżeczkę cukru, który robi dużą różnicę
I tak oto wygląda efekt końcowy naszej pracy. Jeśli się podoba to proszę dawajcie kciuki do góry, komentujcie i gotujcie. Polecajcie znajomym oraz odwiedzajcie moje wcześniejsze przepisy zamieszczone na Smakerze. Smacznego