Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebulowa pizza z boczkiem"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Składniki
Cebule obierz, pokrój w plasterki. Boczek potnij w drobną kostkę. Mocno rozgrzej patelnię, wrzuć boczek i wysmaż go na chrupko. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Oprósz solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem i rozmarynem. Lekko przestudź. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Śmietanę wymieszaj z serem. Przypraw do smaku suszonymi ziołami i ew. odrobiną soli oraz pieprzu. Gotowy spód do pizzy rozwiń, ułóż na blasze. Rozłóż na nim cebulę oraz boczek. Posmaruj sosem śmietanowo-serowym.
Pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 st. Piecz ok. 20 minut. Przed podaniem placek udekoruj kawałeczkami świeżego rozmarynu.
Obłożenie idealne także jako farsz do kruchej tarty. ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 950 kcal. Ok. 4,90 zł za porcję.Źródło: Tina