Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebulowe udka na ryżu"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 86
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2203
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 709
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 86
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2203
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 709
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Cztery szklanki wody wlej do rondla. Dodaj cebule i czosnek, wsyp jarzynkę, pieprz i słodką paprykę. Dodaj margarynę i keczup. Gotuj, mieszając, ok. 5 min.
Udka umyj, osusz. Ryż opłucz, wsyp do naczynia żaroodpornego. Zalej wywarem cebulowym, ułóż udka, lekko wciśnij. Przykryj, piecz ok. 60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia pokrywę zdejmij, aby udka się zrumieniły.Źródło: Chwila dla Ciebie