Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebulowe udka na ryżu"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1677
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3792
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1677
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3792
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Cztery szklanki wody wlej do rondla. Dodaj cebule i czosnek, wsyp jarzynkę, pieprz i słodką paprykę. Dodaj margarynę i keczup. Gotuj, mieszając, ok. 5 min.
Udka umyj, osusz. Ryż opłucz, wsyp do naczynia żaroodpornego. Zalej wywarem cebulowym, ułóż udka, lekko wciśnij. Przykryj, piecz ok. 60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia pokrywę zdejmij, aby udka się zrumieniły.Źródło: Chwila dla Ciebie