Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Pyszne Tanie
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 784
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1546
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 131
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 784
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1546
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 131
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temp. 190C. Formę do keksu ( ja użyłam silikonowej ) wykładamy ciastem w taki sposób, aby ciasto lekko zwisało z formy. Wstawiamy do lodówki wraz z pozostałym ciastem.
Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Z jabłek usuwamy gniazdo nasienne .Obieramy ze skórki.Kroimy w plastry.Jabłka i cebulę układamy naprzemiennie warstwami w przygotowanej formie, przesypując każdą warstwę solą, pieprzem i szałwią.
Zawijamy brzegi ciasta do środka i sklejamy.Posypujemy pokrojonym masłem.Przykrywamy pozostałym ciastem.Po środku robimy niewielki otwór.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godzinę.Lekko studzimy i zajadamy ze smakiem!Smacznego!