Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Pyszne Tanie
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2213
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9135
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1740
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2213
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9135
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1740
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temp. 190C. Formę do keksu ( ja użyłam silikonowej ) wykładamy ciastem w taki sposób, aby ciasto lekko zwisało z formy. Wstawiamy do lodówki wraz z pozostałym ciastem.
Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Z jabłek usuwamy gniazdo nasienne .Obieramy ze skórki.Kroimy w plastry.Jabłka i cebulę układamy naprzemiennie warstwami w przygotowanej formie, przesypując każdą warstwę solą, pieprzem i szałwią.
Zawijamy brzegi ciasta do środka i sklejamy.Posypujemy pokrojonym masłem.Przykrywamy pozostałym ciastem.Po środku robimy niewielki otwór.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godzinę.Lekko studzimy i zajadamy ze smakiem!Smacznego!