Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Pyszne Tanie
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19201
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1644
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232071
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19201
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1644
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232071
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temp. 190C. Formę do keksu ( ja użyłam silikonowej ) wykładamy ciastem w taki sposób, aby ciasto lekko zwisało z formy. Wstawiamy do lodówki wraz z pozostałym ciastem.
Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Z jabłek usuwamy gniazdo nasienne .Obieramy ze skórki.Kroimy w plastry.Jabłka i cebulę układamy naprzemiennie warstwami w przygotowanej formie, przesypując każdą warstwę solą, pieprzem i szałwią.
Zawijamy brzegi ciasta do środka i sklejamy.Posypujemy pokrojonym masłem.Przykrywamy pozostałym ciastem.Po środku robimy niewielki otwór.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godzinę.Lekko studzimy i zajadamy ze smakiem!Smacznego!