Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebulowy chutney

Cebulowy chutney

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 35

Wypróbowany przepis na "Cebulowy chutney"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cebulowy chutney

Przygotowanie

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka lub półksiężyce (wtedy się nie rozpadną w czasie duszenia). Włóż do rondla, podlej niewielką ilością wody, duś na małym ogniu, aż się skarmelizują. Dość często mieszaj.

  2. Skrop octem balsamicznym do smaku, duś jeszcze pod przykryciem, aż cebule zrobią się gęste i brunatne (powinny być słodko-kwaśne).

  3. Papryczkę chili lub pepperoni posie kaj (chili oczyść z pestek, pepperoni nie musisz). Dodaj do cebuli, wymie szaj. Przypraw do smaku cukrem, posyp posiekanym tymiankiem, wymieszaj.

  4. Na bazie chutneyu cebulowego możesz przygotować chutney mango, jabłkowy lub śliwkowy (dodaj owoce pod koniec duszenia cebuli).

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń