Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chutney"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 312
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9097
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 312
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9097
Składniki
Cebule obierz, pokrój w piórka lub półksiężyce (wtedy się nie rozpadną w czasie duszenia). Włóż do rondla, podlej niewielką ilością wody, duś na małym ogniu, aż się skarmelizują. Dość często mieszaj.
Skrop octem balsamicznym do smaku, duś jeszcze pod przykryciem, aż cebule zrobią się gęste i brunatne (powinny być słodko-kwaśne).
Papryczkę chili lub pepperoni posie kaj (chili oczyść z pestek, pepperoni nie musisz). Dodaj do cebuli, wymie szaj. Przypraw do smaku cukrem, posyp posiekanym tymiankiem, wymieszaj.
Na bazie chutneyu cebulowego możesz przygotować chutney mango, jabłkowy lub śliwkowy (dodaj owoce pod koniec duszenia cebuli).Źródło: Chwila dla Ciebie