Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebulowy kisz z octem balsamicznym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15889
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15889
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Wymieszaj masło z mąką i szczyptą soli. Dolej wody, wyrób ciasto. Owiń je w folię i włóż do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj i wyłóż formę do tarty. Podziurkuj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 minut. Aby brzegi się nie przypiekły, owiń je folią aluminiową.
Pokrój cebule w piórka i uduś na maśle z cukrem i tymiankiem. Dodaj 4 łyżki octu balsamicznego. Dopraw solą i pieprzem. Duś kilka minut.
Pokrusz na cieście ser, przełóż cebulę. Wymieszaj jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Zalej ser i cebulę. Piecz ok. 40 minut. Podawaj z rukolą z winegretem z octu balsamicznego, oliwy soli i pieprzu.Źródło: Olivia