Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 4587
Dodano: 26.08.2013
Odsłon: 3336
5-6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Mięso umyj, osusz, podziel na mniejsze kawałki i zmiel na drobnym sitku w maszynce do mięsa. Dodaj rozgnieciony i posiekany czosnek, trochę wody i wyrób ręką, aby masa była kleista. Dopraw do smaku i włóż do lodówki na minimum 4 godziny (najlepiej na noc).
Posiekaj drobniutko cebulę, wymieszaj z mięsem i wyrób jeszcze raz. Uformuj okrągłe kiełbaski, nabij je na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków.
Posmaruj lekko oliwą i piecz na rozgrzanym grillu.
Podawaj z dodatkiem sałat, warzyw, lub tylko z pieczywem. U mnie były z faszerowaną cukinią i sosem tzatziki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)