Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki domowy fast-food. W smaku przypomina big maca z popularnej restauracji. Idealnie nadaje się na obiad, kolację lub spotkanie ze znajomymi! Polecam.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4464
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4464
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę, następnie dodajemy mięso mielone, przyprawy i podsmażamy.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części (mniejszą i większą). Większą cześć należy rozwałkować tak aby starczyła na dno tortownicy oraz boki. Mniejszą część rozwałkowujmy tak aby przykryła całego cheeseburgera.
Zaczynamy układać składniki. Na dnie mięso mielone z cebulką.
Następnie odrobina startego sera. Całość smarujemy keczupem. Układamy ogórki konserwowe na całą blaszkę
Smarujemy musztardą a następnie całość posypujemy żółtym serem.
Całość przekrywamy mniejszym kawałkiem rozwałkowanego ciasta. Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem . Całość pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. !
Smacznego