Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chijimi - naleśniki ze szpinakiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Szpinak dokładnie umyj i zagotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Zaraz po ugotowaniu zalej szpinak zimną wodą i dokładnie odcedź.
Wymieszaj wszystkie na sos. Odciśnięty z wody szpinak drobno pokrój i wymieszaj z jajkami, mąką, wodą i cukrem.
Na patelni rozgrzej olej. Wlej połowę masy, ładnie rozprowadź i wyłóż starty żółty ser. Przykryj pokrywką i smaż na złoty kolor. Przewróć na drugą stronę i smaż już bez przykrycia.
Pokrój naleśnik jak pizzę i jedz, mocząc kawałki w ostrym sosie.Źródło: Na żywo