Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chijimi - naleśniki ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Składniki
Szpinak dokładnie umyj i zagotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Zaraz po ugotowaniu zalej szpinak zimną wodą i dokładnie odcedź.
Wymieszaj wszystkie na sos. Odciśnięty z wody szpinak drobno pokrój i wymieszaj z jajkami, mąką, wodą i cukrem.
Na patelni rozgrzej olej. Wlej połowę masy, ładnie rozprowadź i wyłóż starty żółty ser. Przykryj pokrywką i smaż na złoty kolor. Przewróć na drugą stronę i smaż już bez przykrycia.
Pokrój naleśnik jak pizzę i jedz, mocząc kawałki w ostrym sosie.Źródło: Na żywo