Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pysznej, sytej i ostrej potrawy:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Sposób przygotowania: Na patelni z przykrywką rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, dodać czosnek, chilli, i oregano i mieszając smażyć przez 1 minutę. Następnie przełożyć do garnka. Na patelnię wrzucić wołowinę , mieszając zrumieniać z każdej strony. Gdy całe mięso będzie już wysmażone doprawić je sosem sojowym i cukrem. Mięso wrzucić do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe i dusić do miękkości około 30 minut.
Z papryk usuwamy gniazda, kroimy w kostkę i dodajemy razem z przecierem pomidorowym i pieprzem cayenne oraz sproszkowane chili słodką paprykę i pomidory z puszki wraz z zalewą. W razie potrzeby doprawić pieprzem i szczyptą soli.
Przykryć i dusić przez około 20 na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Na koniec dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, kukurydzę i gotować pod przykryciem przez 3 minuty. Konsystencja powinna być dosyć gęsta. Chili con carne można podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub po prostu z chlebem. Odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy.