Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pysznej, sytej i ostrej potrawy:)
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11423
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 191
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11423
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 191
Składniki
Sposób przygotowania: Na patelni z przykrywką rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, dodać czosnek, chilli, i oregano i mieszając smażyć przez 1 minutę. Następnie przełożyć do garnka. Na patelnię wrzucić wołowinę , mieszając zrumieniać z każdej strony. Gdy całe mięso będzie już wysmażone doprawić je sosem sojowym i cukrem. Mięso wrzucić do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe i dusić do miękkości około 30 minut.
Z papryk usuwamy gniazda, kroimy w kostkę i dodajemy razem z przecierem pomidorowym i pieprzem cayenne oraz sproszkowane chili słodką paprykę i pomidory z puszki wraz z zalewą. W razie potrzeby doprawić pieprzem i szczyptą soli.
Przykryć i dusić przez około 20 na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Na koniec dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, kukurydzę i gotować pod przykryciem przez 3 minuty. Konsystencja powinna być dosyć gęsta. Chili con carne można podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub po prostu z chlebem. Odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy.