Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej, jednak u Nas kojarzone jest głównie z tanim fast foodem. Według mnie jest to bardzo krzywdząca opinia. Jeżeli robimy je w domowych warunkach i używamy świeżych składników, jest to równie zdrowe danie jak zwykły gulasz warzywny :) Chcecie poznać przepis na pyszne chili con carne?
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1533
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1533
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na patelni. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy ręką, a następnie przekładamy na patelnię. W międzyczasie sparzamy pomidory, kroimy je w kostkę i odkładamy na bok. To samo robimy z papryką i gdy mięso będzie gotowe, oba składniki dorzucamy na patelnię. Zalewamy bulionem, dodajemy kukurydzę, posiekaną papryczkę chili i fasolę, a następnie redukujemy przez 20 minut. Na koniec doprawiamy do smaku i podajemy według uznania, ja jadłem z kaszą kuskus :) Możecie zrobić również tortillę lub nachos :) Smacznego!