Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ideale na obiad czy na imprezę danie jednogarnkowe. Proste w wykonaniu. Chili con carne odkryłem jakiś rok temu i tak mi zasmakowało, że na stałe zagościło w moim menu.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 615
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 615
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i razem z oregano dodać do cebuli, smażyć razem około minuty, dwóch.
Po tym czasie dodać mielone mięso oraz kmin rzymski. Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż mięso zmieni kolor. Wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz wodę (bulion). Doprawić solą, pokrojoną drobno papryczką chili oraz pieprzem cayenne.
Dusić na małym ogniu około 20 minut. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do duszonego się mięsa, gotować jeszcze około 5 – 7 minut. Na sam koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę, gotować około 4 minuty.
Podawać z placuszkami pita, torillą lub z ugotowanym ryżem.