Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ideale na obiad czy na imprezę danie jednogarnkowe. Proste w wykonaniu. Chili con carne odkryłem jakiś rok temu i tak mi zasmakowało, że na stałe zagościło w moim menu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i razem z oregano dodać do cebuli, smażyć razem około minuty, dwóch.
Po tym czasie dodać mielone mięso oraz kmin rzymski. Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż mięso zmieni kolor. Wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz wodę (bulion). Doprawić solą, pokrojoną drobno papryczką chili oraz pieprzem cayenne.
Dusić na małym ogniu około 20 minut. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do duszonego się mięsa, gotować jeszcze około 5 – 7 minut. Na sam koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę, gotować około 4 minuty.
Podawać z placuszkami pita, torillą lub z ugotowanym ryżem.