Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ideale na obiad czy na imprezę danie jednogarnkowe. Proste w wykonaniu. Chili con carne odkryłem jakiś rok temu i tak mi zasmakowało, że na stałe zagościło w moim menu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3970
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34233
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1709
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3970
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34233
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1709
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i razem z oregano dodać do cebuli, smażyć razem około minuty, dwóch.
Po tym czasie dodać mielone mięso oraz kmin rzymski. Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż mięso zmieni kolor. Wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz wodę (bulion). Doprawić solą, pokrojoną drobno papryczką chili oraz pieprzem cayenne.
Dusić na małym ogniu około 20 minut. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do duszonego się mięsa, gotować jeszcze około 5 – 7 minut. Na sam koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę, gotować około 4 minuty.
Podawać z placuszkami pita, torillą lub z ugotowanym ryżem.