Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie jednogarnkowe Chili Con Carne. Proste , nieskomplikowane ale jakże smaczne i pikantne danie. Danie to pochodzi i jest sekretem kuchni Meksykańskiej. Jest przygotowane przeważnie z mięsa wołowego a głównym składnikiem jest fasola czerwona i kukurydza poza tym pomidory jak również można dodać kawałki świeżej papryki czerwonej. Polecam
garnek, łyżka drewniana, nóż, deska do krojenia,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić ,zeszklić na złoty kolor. Dodać mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. dodać oczyszczona z gniazd nasiennych pokrojona w kostkę paprykę czerwoną całość podsmażyć . Po chwili dodać mieszankę przypraw czyli Chili Con Carne , wymieszać, dodać pomidory w puszce oraz przecier pomidorowy dolać wody i dusić na średnim ogniu około 40 minut. Dodać fasolę i kukurydzę dusić jeszcze 10 minut . Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby. Podawać z pieczywem. Smacznego.
Danie gotowe.
Pyszne danie gotowe do podania.