Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie jednogarnkowe Chili Con Carne. Proste , nieskomplikowane ale jakże smaczne i pikantne danie. Danie to pochodzi i jest sekretem kuchni Meksykańskiej. Jest przygotowane przeważnie z mięsa wołowego a głównym składnikiem jest fasola czerwona i kukurydza poza tym pomidory jak również można dodać kawałki świeżej papryki czerwonej. Polecam
garnek, łyżka drewniana, nóż, deska do krojenia,
Polecam.
Odsłon: 316
Polecam.
Odsłon: 316
Składniki
Cebulę obrać i drobno pokroić ,zeszklić na złoty kolor. Dodać mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. dodać oczyszczona z gniazd nasiennych pokrojona w kostkę paprykę czerwoną całość podsmażyć . Po chwili dodać mieszankę przypraw czyli Chili Con Carne , wymieszać, dodać pomidory w puszce oraz przecier pomidorowy dolać wody i dusić na średnim ogniu około 40 minut. Dodać fasolę i kukurydzę dusić jeszcze 10 minut . Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby. Podawać z pieczywem. Smacznego.
Danie gotowe.
Pyszne danie gotowe do podania.