Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mięsem krojonym w kostkę smakuje lepiej niż z mielonym
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso dusimy z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu aż będzie miękkie, później podsmażamy. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy cebulę, pora i podsmażamy a potem dodajemy mięso. Wrzucamy papryczki chilli (lub chilli w proszku), paprykę czerwoną i dodajemy koncentrat pomidorowy. Po około 5 minutach zalewamy bulionem, wlewamy pomidory wraz z sokiem, doprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką i pozostałymi przyprawami. Dodajemy kakao i dusimy około 15 min. Następnie dodajemy fasole, kukurydzę i gotujemy ok. 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.