Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka meksykańskiej kuchni - chilli con carne, pożywne, jednogarnkowe danie.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć, dodać czosnek, chilli i kminek - chwilę smażyć i dodać mięso. Za pomocą łyżki rozdrabniać mięso, mieszając - podsmażyć ok 10 minut. Dodać pomidory, cynamon i 3/4 szklanki wody - gotować 1 godzinę. Dodać odsączoną fasolę, doprawić solą i pieprzem, gotować 30 minut. Podawać posypane pokrojonym w kostkę avocado. Można też podać ze śmietaną/nachosami/posiekaną kolendrą.