Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka meksykańskiej kuchni - chilli con carne, pożywne, jednogarnkowe danie.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 370
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3183
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 370
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3183
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć, dodać czosnek, chilli i kminek - chwilę smażyć i dodać mięso. Za pomocą łyżki rozdrabniać mięso, mieszając - podsmażyć ok 10 minut. Dodać pomidory, cynamon i 3/4 szklanki wody - gotować 1 godzinę. Dodać odsączoną fasolę, doprawić solą i pieprzem, gotować 30 minut. Podawać posypane pokrojonym w kostkę avocado. Można też podać ze śmietaną/nachosami/posiekaną kolendrą.