Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka meksykańskiej kuchni - chilli con carne, pożywne, jednogarnkowe danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć, dodać czosnek, chilli i kminek - chwilę smażyć i dodać mięso. Za pomocą łyżki rozdrabniać mięso, mieszając - podsmażyć ok 10 minut. Dodać pomidory, cynamon i 3/4 szklanki wody - gotować 1 godzinę. Dodać odsączoną fasolę, doprawić solą i pieprzem, gotować 30 minut. Podawać posypane pokrojonym w kostkę avocado. Można też podać ze śmietaną/nachosami/posiekaną kolendrą.