Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Danie robimy na patelni wok. Filet z kurczaka najlepiej jak jest trochę zmrożony można go łatwo pokroić w cienkie kawałki. Paprykę kroimy w większą kostkę. Cebulkę (zieloną część) kroimy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Pokrojonego fileta z kurczaka marynujemy dodając mąkę, czosnek i sos sojowy (mieszamy całość). Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy przygotowane mięso, mieszając smażymy ok 6 min. Teraz wrzucamy paprykę, cebulkę dodając równocześnie oester sos i sos sojowy. Jak papryka będzie na 3/4 miękka to nasze danie będzie gotowe!!! Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link poniżej:-) Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!!!