Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chinkali rewelacyjnie smakują jako przekąska do piwa
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 43
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 75
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 43
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną cebulę,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bulion łączymy razem w misce. Nasiona kolendry ucieramy w moździerzu i także dodajemy do farszu, doprawiamy pieprzem i solą.
Z podanych składników zagniatamy ciasto na pierożki, powinno być takie jak na nasze polskie pierogi. Kiedy ciasto będzie już gotowe,odstawiamy je na parę minut aby odpoczęło
Następnie wałkujemy na cienki placek. Dużym kubkiem (około 10-12 cm)wykrawamy okręgi. Na środek każdego placka wykładamy łyżkę farszu.Z ciasta tworzymy coś na kształt sakiewki,zawijanej w harmonijkę. Końcówkę dociskamy i wykręcamy
Gotowe chinkali wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy je łyżką cedzakową, opruszamy najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Można udekorować natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Podajemy ciepłe