Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chinkali rewelacyjnie smakują jako przekąska do piwa
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5770
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 115
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 11010
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5770
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 115
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 11010
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Składniki
Mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną cebulę,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bulion łączymy razem w misce. Nasiona kolendry ucieramy w moździerzu i także dodajemy do farszu, doprawiamy pieprzem i solą.
Z podanych składników zagniatamy ciasto na pierożki, powinno być takie jak na nasze polskie pierogi. Kiedy ciasto będzie już gotowe,odstawiamy je na parę minut aby odpoczęło
Następnie wałkujemy na cienki placek. Dużym kubkiem (około 10-12 cm)wykrawamy okręgi. Na środek każdego placka wykładamy łyżkę farszu.Z ciasta tworzymy coś na kształt sakiewki,zawijanej w harmonijkę. Końcówkę dociskamy i wykręcamy
Gotowe chinkali wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy je łyżką cedzakową, opruszamy najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Można udekorować natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Podajemy ciepłe