Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne danie na obiad lub kolację.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 140
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2580
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 886
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 140
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2580
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 886
Składniki
Kurczaka kroimy w kosteczkę, zasypujemy przyprawą kamis i mieszamy z 3 łyżkami oleju.Zostawiamy na noc lub na kilka godzin.
Do sporego garnka wlewamy bulion i na to wsypujemy mrożonkę chińską.Gdy warzywka się rozmrożą i zaczną lekko gotować dodajemy uprzednio podsmażonego kurczaka.Mieszamy i gotujemy jakieś 10 minut.
Dodajemy sól, pieprz i mieloną słodką paprykę do smaku.Gotujemy jeszcze 15 minut na wolnym ogniu.Gdy mamy wszystko doprawione jak chcemy można cały sos zaciągnąć lub dodać 2 łyżki śmietany jeśli ktoś lubi.
Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem- w zależności od upodobania.