Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie gotowe w 15 minut
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Przygotować marynatę do kurczaka: czosnek, paprykę słodką, imbir i sos sojowy, sól, pieprz wymieszać z 3 łyżkami oleju. Pierś z kurczaka pokroić w paseczki i zalać przygotowaną mieszanką. W zależności od tego czy dysponujemy czasem, pozostawić mięso na kilka godzin w lodówce /można też smażyć od razu/. Na patelni lub najlepiej w woku zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i dodać kurczaka. Po 5 minutach dodać mieszankę warzywną /rozmrożoną/i wszystko wymieszać. Po kolejnych 5 minutach dołożyć krewetki. Następnie dorzucić już miękki makaron i wszystko doprawić wedle upodobań /ja lubię wersję na ostro/. Na koniec wlać rozmącone jajko i wszystko dokładnie wymieszać przez jakieś 3 minutki. Danie gotowe i na prawdę przepyszne.