Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Składniki
6-8 porcji, ok. 80 minut; cena: ok. 3,90-5,20 zł.
Grzyby mocz pół godz. w gorącej wodzie. Odsącz, pokrój. Dużym nożem pokrój podudzia z kośćmi na kawałki (ok. 4 cm). Zagotuj wodę, włóż kurczaka, zagotuj. Wyjmij, usuń twarde części.
Rozgrzej wok na dużym ogniu, aż będzie dymił. Dodaj olej, rozgrzej, włóż imbir i smaż kilka minut. Skrop ścianki woka winem.
Dolej 1,2 l wody i włóż mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 min, aż kurczak będzie miękki. Włóż grzyby. 4 Posól i gotuj 5 min. Posyp szczypiorem, nacią, pieprzem i podaj.Źródło: Świat kobiety