Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 747
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 747
Składniki
6-8 porcji, ok. 80 minut; cena: ok. 3,90-5,20 zł.
Grzyby mocz pół godz. w gorącej wodzie. Odsącz, pokrój. Dużym nożem pokrój podudzia z kośćmi na kawałki (ok. 4 cm). Zagotuj wodę, włóż kurczaka, zagotuj. Wyjmij, usuń twarde części.
Rozgrzej wok na dużym ogniu, aż będzie dymił. Dodaj olej, rozgrzej, włóż imbir i smaż kilka minut. Skrop ścianki woka winem.
Dolej 1,2 l wody i włóż mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 min, aż kurczak będzie miękki. Włóż grzyby. 4 Posól i gotuj 5 min. Posyp szczypiorem, nacią, pieprzem i podaj.Źródło: Świat kobiety