Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińskie pierożki won ton"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 460
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 460
Składniki
Wymieszaj mąkę i sól. Wbij jajko, wlej 1/2 wody. Zagnieć, dolewając resztę wody. Uformuj kulę i odłóż, przykrytą miską.
Szpinak podduś, dodaj mięso, uduś. Dodaj pokrojone dymki ze szczypiorem, starty imbir, sos sojowy, ocet ryżowy.
Wbij jajko, dodaj mąkę kukurydz. Wymieszaj. Rozwałkuj ciasto i pokrój na kwadraty o boku 7,5 cm i kładź farsz.
Zlep wontony w trójkąty. Usmaż na gorącym oleju, osącz na papierowym ręczniku.Źródło: Świat kobiety