Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni, a potem w piekarniku albo na grillu, a potem w piekarniku. Z grilla wygląda efektowniej.
Grill/patelnia, nóż i deska do krojenia
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Składniki
Cebulę obrać i przekroic na pół, a następnie pokroić w plastry. Z papryki wyjąć gniazda i pestki i pokroić w grube paski.
Kiełbaski położyć na gril i grillować dopóki pojawią się typowe grillowe szlaczki. Cebulę i paprykę rzucić na patelnię z oliwą z oliwek i podsmażyć tak długo jak kiełbaski są w przykrytym grillu.
Kiedy kiełbaski się zarumienią, przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia i zapiekamy w piekarniku 15-20 minut.
Chlebek pita kroimy na ćwiartki
Na chlebek kładziemy kiełbaski i wcinamy.