Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chleb watykański"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Zaczyn: zalej 1/4 szklanki ciepłej wody, odstaw w ciepłe miejsce. Na drugi dzień zamieszaj. Na trzeci dzień wsyp cukier, nie mieszaj. Na czwarty dzień wsyp pół mąki, zamieszaj.
Kolejnego dnia ciasto podziel na 3 części. Do jednej części dodaj resztę mąki, zamieszaj. Gdy wyrośnie, dodaj resztę składników, połącz. Piecz w formie keksowej ok. 50 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie