Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik Nowo Wilejski (z Nowej Wilejki) to potrawa z kresów wschodnich. Super zdrowa fit potrawa na upalne, letnie dni.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 700
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1013
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 700
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1013
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Składniki
Odcinamy buraczki, obieramy ze skórki i kroimy w drobniejszą kostkę. Liście botwinki myjemy i też kroimy w mniejsze kawałki. Pokrojone buraczki zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie do buraczków dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ponownie 15 minut. Po czasie gotowania studzimy garnczek w zimnej wodzie, dodajemy drobno pokrojony koper, szczypior, pokrojone w ćwierć plastry ogórki i rzodkiewki i kefir. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Chłodnik podajemy z ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem lub z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego !!!