Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 313
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 313
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wody, gotuj 8-10 minut. Ogórki umyj, cienko obierz, zetrzyj na tarce o dużych otworach albo potnij w cienkie słupki. Rozdrobnione ogórki wymieszaj z bulionem. Dodaj jogurt, kwaśną śmietanę oraz sok z cytryny. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Koperek opłucz, osusz, odłóż 2-3 gałązki do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Posiekany koperek wymieszaj z zupą. Schładzaj ją około godziny. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupek, odłóż do całkowitego wystudzenia.
Następnie pokrój na cząstki. Przed podaniem chłodnik udekoruj odłożonym wcześniej koperkiem oraz cząstkami jajek.Źródło: Naj