Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wody, gotuj 8-10 minut. Ogórki umyj, cienko obierz, zetrzyj na tarce o dużych otworach albo potnij w cienkie słupki. Rozdrobnione ogórki wymieszaj z bulionem. Dodaj jogurt, kwaśną śmietanę oraz sok z cytryny. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Koperek opłucz, osusz, odłóż 2-3 gałązki do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Posiekany koperek wymieszaj z zupą. Schładzaj ją około godziny. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupek, odłóż do całkowitego wystudzenia.
Następnie pokrój na cząstki. Przed podaniem chłodnik udekoruj odłożonym wcześniej koperkiem oraz cząstkami jajek.Źródło: Naj