Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik pomidorowy z kiełkami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Składniki
Z kalarepek ścinamy wierzchy, środki wydrążamy. Kalarepki parzymy przez chwilę we wrzątku i schładzamy w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki. Cebulę siekamy, przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieramy na desce ze szczyptą soli.
Pomidory miksujemy z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do miseczek z kalarepek, podajemy z kiełkami.
Do zupy można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Źródło: Rewia