Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik pomidorowy ze szczypiorkiem"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 217
Składniki
Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą, delikatnie obrać ze skórki. Pokroić w malutką kosteczkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, kilka źdźbeł odłożyć do dekoracji, resztę posiekać.
Jajka ugotować na twardo (10 minut). Gotowe jajka przelać zimną wodą, ostudzić. Obrać, pokroić na cząstki. Schłodzone zsiadłe mleko połączyć z przecierem. Włożyć pomidory i szczypiorek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Chłodnik rozlać na porcje do miseczek. Do każdej porcji włożyć cząstki jajka, udekorować odłożonymi źdźbłami szczypiorku.
ok. 30 minut
Smak tej zupy warto podostrzyć, dodając do niej przeciśnięty ząbek czosnku lub kilka kropli sosu tabasco.Źródło: Twoje Imperium