Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik zielony: Ogórkowy"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Zagotuj 1/2 l wody, dosyp bulion i ponownie zagotuj. Ostudź. Wyszoruj ogórki, połowę jednego odłóż, resztę zetrzyj na tarce lub drobno pokrój, a następnie zmiksuj. Wymieszaj z ostudzonym bulionem, śmietaną i jogurtem. Przypraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mocno schłódź. Rzodkiewki pozbaw zielonych liści, porządnie wyszoruj i pokrój w słupki. 3/4 wymieszaj z zupą.
Gdy przygotowujesz chłodnik z krewetkami, ułóż podgotowane owoce morza na sicie i przelej wrzątkiem. Odsącz.
Zimny chłodnik przelej do wazy, dodaj krewetki. Posyp resztą rzodkiewek oraz odłożonym, pokrojonym w kosteczkę ogórkiem.
Zupa jest doskonala z chrupkim pieczywem lub młodymi ziemniakami z wody.
Czas przygotowania: 30 minut 70 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień