Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na danie obiadowe lub przekąskę z kurczaka w aromatycznej przyprawie z niespotykanym farszem, podanym z ulubionym sosem. Polecam.
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
4. Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
5. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Tym razem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość un...
Odsłon: 15938
Filety z kurczaka w takiej panierce są niezwykle soczyste i delikatne w smaku.
Odsłon: 5488
Pyszne, aromatyczne filety kurczaka z mozzarellą, są rewelacyjnym i prostym w...
Odsłon: 2683
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 55
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 287
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 220
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 55
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 287
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 220
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 4. Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
5. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 2369
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 87