Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na danie obiadowe lub przekąskę z kurczaka w aromatycznej przyprawie z niespotykanym farszem, podanym z ulubionym sosem. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 764
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 764
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 4. Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
5. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.