Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na danie obiadowe lub przekąskę z kurczaka w aromatycznej przyprawie z niespotykanym farszem, podanym z ulubionym sosem. Polecam.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1401
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 274
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 996
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1401
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 274
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 996
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 4. Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
5. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.