Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłopski garnek – przepyszny, rozgrzewający jednogarnkowy obiad idealny na każdą okazję.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8732
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8732
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojony w paski boczek i go smażymy żeby się zarumienił. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki łopatkę oraz przyprawy. Mieszamy i smażymy pod przykryciem.
Teraz kroimy po kolei warzywa i dodajemy do garnka. Cebulę w piórka, kapustę szatkujemy, ziemniaki w kostkę, paprykę w kostkę, pieczarki na pół lub na cztery części. Z papryczki chili pozbywamy się nasion i kroimy w paski. Całość zalewamy wodą i gotujemy chwilę pod przykryciem.
Po chwili dodajemy koncentrat oraz sól. Przykrywamy, zmniejszamy ogień na minimum i gotujemy przez 1 godzinę.
Pod koniec gotowania doprawiamy solą i przyprawami według uznania. Gotowe... Smacznego!!!!