Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłopski garnek – przepyszny, rozgrzewający jednogarnkowy obiad idealny na każdą okazję.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojony w paski boczek i go smażymy żeby się zarumienił. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki łopatkę oraz przyprawy. Mieszamy i smażymy pod przykryciem.
Teraz kroimy po kolei warzywa i dodajemy do garnka. Cebulę w piórka, kapustę szatkujemy, ziemniaki w kostkę, paprykę w kostkę, pieczarki na pół lub na cztery części. Z papryczki chili pozbywamy się nasion i kroimy w paski. Całość zalewamy wodą i gotujemy chwilę pod przykryciem.
Po chwili dodajemy koncentrat oraz sól. Przykrywamy, zmniejszamy ogień na minimum i gotujemy przez 1 godzinę.
Pod koniec gotowania doprawiamy solą i przyprawami według uznania. Gotowe... Smacznego!!!!