Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staraliśmy się zrobić danie dla dwóch osób. Nie udało się, więc jeść będziemy drugi dzień :P
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5920
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 637
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5920
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 637
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 785
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na duże kawałki, wrzucamy do garnka, podlewamy szklanką zimnej wody, dodajemy domową kostkę rosołową, zagotowujemy, dusimy przez chwilę pod przykryciem. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę, wrzucamy do ziemniaków, wlewamy sok pomidorowy. Kiełbasę kroimy na duże kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Por kroimy na plasterki. Seler naciowy kroimy na kawałki. Składniki razem z przyprawami dodajemy do ziemniaków. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszamy. Papryki kroimy na większe części, dodajemy do całości i dusimy do ich miękkości. W razie potrzeby uzupełniamy płyn (sok pomidorowy). Często mieszamy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.