Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chodnik z burakami oraz czarną porzeczką"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 51
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 362
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 51
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 362
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Składniki
3-4 porcje, przzgot. ok. 40 min + chłodzenie; porcja ok. 3-4 zł
Buraczki zagotuj w łupinach, a następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę (możesz je także upiec w folii aluminiowej w piekarniku i obrać – będą bardziej wartościowe).
Cebulę oraz imbir obierz i pokrój w kostkę. Czarną porzeczkę opłucz, przebierz, usuń ogonki. Wszystkie wrzuć do blendera, zalej bulionem, dopraw solą i pieprzem. Wszystko zmiksuj. Zupę dobrze schłodź, a następnie przelej ją do szklanek. Dołóż kostki lodu, żeby trzymała dłużej chłód.
Chłodnik buraczkowo-porzeczkowy przed podaniem udekoruj pokrojonymi w drobną kostkę ogórkiem oraz jabłkiem.Źródło: Świat kobiety