Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chodnik z burakami oraz czarną porzeczką"
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 50
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18595
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7103
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30710
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 50
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18595
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7103
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30710
Składniki
3-4 porcje, przzgot. ok. 40 min + chłodzenie; porcja ok. 3-4 zł
Buraczki zagotuj w łupinach, a następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę (możesz je także upiec w folii aluminiowej w piekarniku i obrać – będą bardziej wartościowe).
Cebulę oraz imbir obierz i pokrój w kostkę. Czarną porzeczkę opłucz, przebierz, usuń ogonki. Wszystkie wrzuć do blendera, zalej bulionem, dopraw solą i pieprzem. Wszystko zmiksuj. Zupę dobrze schłodź, a następnie przelej ją do szklanek. Dołóż kostki lodu, żeby trzymała dłużej chłód.
Chłodnik buraczkowo-porzeczkowy przed podaniem udekoruj pokrojonymi w drobną kostkę ogórkiem oraz jabłkiem.Źródło: Świat kobiety