Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto, którego większość składników odmierza się za pomocą kubeczka po jogurcie (180 g). Do wypieku możesz wybrać dowolne owoce, my sięgnęliśmy po maliny, ale świetnie sprawdzą się również truskawki czy borówki. Jeśli używasz mrożonych owoców, pamiętaj, aby przed dodaniem do ciasta, obtoczyć je w łyżce mąki pszennej. Ciasto wychodzi lekkie, wilgotne, ale przede wszystkim niezwykle smaczne.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 41
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8621
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec dolej olej. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Do gotowej masy jajecznej przesyp mąkę i dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż owoce.
Ciasto jogurtowe piecz przez 40 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.