Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto, którego większość składników odmierza się za pomocą kubeczka po jogurcie (180 g). Do wypieku możesz wybrać dowolne owoce, my sięgnęliśmy po maliny, ale świetnie sprawdzą się również truskawki czy borówki. Jeśli używasz mrożonych owoców, pamiętaj, aby przed dodaniem do ciasta, obtoczyć je w łyżce mąki pszennej. Ciasto wychodzi lekkie, wilgotne, ale przede wszystkim niezwykle smaczne.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29285
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2427
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18658
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 707
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29285
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2427
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18658
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 707
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec dolej olej i jogurt. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Do gotowej masy jajecznej przesyp mąkę i dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż owoce.
Ciasto jogurtowe piecz przez 40 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.