Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto, którego większość składników odmierza się za pomocą kubeczka po jogurcie (180 g). Do wypieku możesz wybrać dowolne owoce, my sięgnęliśmy po maliny, ale świetnie sprawdzą się również truskawki czy borówki. Jeśli używasz mrożonych owoców, pamiętaj, aby przed dodaniem do ciasta, obtoczyć je w łyżce mąki pszennej. Ciasto wychodzi lekkie, wilgotne, ale przede wszystkim niezwykle smaczne.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1415
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 333
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1595
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1415
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 333
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1595
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec dolej olej. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Do gotowej masy jajecznej przesyp mąkę i dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż owoce.
Ciasto jogurtowe piecz przez 40 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.