Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski chorizo można przygotować na grillu lub na patelni. Świetnie komponują się z ziemniakami z bobem, kukurydzą i dużą ilością natki pietruszki lub kolendry.
Patelnia, patelnia grillowa lub grill
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Ziemniaki szorujemy lub obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy je na rozgrzanej patelni z olejem, aż zarumienią się z obu stron. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na niedużym ogniu, aż ziemniaki lekko zmiękną. Dodajemy bób, pokrojoną w paski paprykę, pokrojoną w piórka cebulę, kukurydzę i przyprawę meksykańską. Dusimy razem pod przykryciem, aż ziemniaki będą gotowe. Co jakiś czas mieszamy. Pół pęczka pietruszki lub kolendry siekamy i dodajemy pod koniec smażenia. Kiełbaski smażymy na nasmarowanej tłuszczem patelni na niedużym ogniu, lub grillujemy. Obracamy, aby zarumieniły się z każdej strony. Długość grillowania zależy od grubości kiełbasek, u mnie trwało to około 5 minut. Na talerzu układamy kiełbaski i ziemniaki. Przed podaniem posypujemy pozostałą zieleniną