Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski chorizo można przygotować na grillu lub na patelni. Świetnie komponują się z ziemniakami z bobem, kukurydzą i dużą ilością natki pietruszki lub kolendry.
Patelnia, patelnia grillowa lub grill
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1058
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12995
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1058
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12995
Składniki
Ziemniaki szorujemy lub obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy je na rozgrzanej patelni z olejem, aż zarumienią się z obu stron. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na niedużym ogniu, aż ziemniaki lekko zmiękną. Dodajemy bób, pokrojoną w paski paprykę, pokrojoną w piórka cebulę, kukurydzę i przyprawę meksykańską. Dusimy razem pod przykryciem, aż ziemniaki będą gotowe. Co jakiś czas mieszamy. Pół pęczka pietruszki lub kolendry siekamy i dodajemy pod koniec smażenia. Kiełbaski smażymy na nasmarowanej tłuszczem patelni na niedużym ogniu, lub grillujemy. Obracamy, aby zarumieniły się z każdej strony. Długość grillowania zależy od grubości kiełbasek, u mnie trwało to około 5 minut. Na talerzu układamy kiełbaski i ziemniaki. Przed podaniem posypujemy pozostałą zieleniną