Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski chorizo można przygotować na grillu lub na patelni. Świetnie komponują się z ziemniakami z bobem, kukurydzą i dużą ilością natki pietruszki lub kolendry.
Patelnia, patelnia grillowa lub grill
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3374
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3736
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 516
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3374
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3736
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki szorujemy lub obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy je na rozgrzanej patelni z olejem, aż zarumienią się z obu stron. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na niedużym ogniu, aż ziemniaki lekko zmiękną. Dodajemy bób, pokrojoną w paski paprykę, pokrojoną w piórka cebulę, kukurydzę i przyprawę meksykańską. Dusimy razem pod przykryciem, aż ziemniaki będą gotowe. Co jakiś czas mieszamy. Pół pęczka pietruszki lub kolendry siekamy i dodajemy pod koniec smażenia. Kiełbaski smażymy na nasmarowanej tłuszczem patelni na niedużym ogniu, lub grillujemy. Obracamy, aby zarumieniły się z każdej strony. Długość grillowania zależy od grubości kiełbasek, u mnie trwało to około 5 minut. Na talerzu układamy kiełbaski i ziemniaki. Przed podaniem posypujemy pozostałą zieleniną