Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski chorizo można przygotować na grillu lub na patelni. Świetnie komponują się z ziemniakami z bobem, kukurydzą i dużą ilością natki pietruszki lub kolendry.
Patelnia, patelnia grillowa lub grill
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Ziemniaki szorujemy lub obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy je na rozgrzanej patelni z olejem, aż zarumienią się z obu stron. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na niedużym ogniu, aż ziemniaki lekko zmiękną. Dodajemy bób, pokrojoną w paski paprykę, pokrojoną w piórka cebulę, kukurydzę i przyprawę meksykańską. Dusimy razem pod przykryciem, aż ziemniaki będą gotowe. Co jakiś czas mieszamy. Pół pęczka pietruszki lub kolendry siekamy i dodajemy pod koniec smażenia. Kiełbaski smażymy na nasmarowanej tłuszczem patelni na niedużym ogniu, lub grillujemy. Obracamy, aby zarumieniły się z każdej strony. Długość grillowania zależy od grubości kiełbasek, u mnie trwało to około 5 minut. Na talerzu układamy kiełbaski i ziemniaki. Przed podaniem posypujemy pozostałą zieleniną