Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie smakują podane z puree ziemniaczanym lub ryżem. Aby klopsiki nabrały więcej smaku, długo trzymaj je w sosie pomidorowym. Im więcej czasu tam spędzą, tym smaczniejsze się staną. Klasyczne klopsiki obsmaża się na patelni zanim trafią do sosu, ale możesz je także upiec w piekarniku lub ugotować w bulionie.
W dużej misce dodaj mielone mięso, 1 drobno poszatkowaną cebulę, bułkę tartą, pietruszkę, kolendrę, jajko, kminek, paprykę, chili oraz dużo soli i pieprzu. Wymieszaj rękami, aby składniki dobrze się połączyły, a następnie uformuj klopsiki. Zmoczenie rąk może to ułatwić. Obsmaż klopsiki na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i odłóż na talerz.
Do dużej, głębokiej patelni wlej 2 łyżki oliwy, wrzuć jedną poszatkowaną cebulę i podsmaż. Dodaj pokrojoną paprykę i zalej pomidorami z puszki. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i odrobiną słodkiej papryki w proszku. Duś potrawkę pod przykryciem 15-20 minut, następnie przełóż klopsiki do pomidorowego sosu i gotuj jeszcze około 30 minut na wolnym ogniu. Podawaj gorące w towarzystwie ziemniaków, kaszy lub ryżu. Udekoruj natką pietruszki.
Dzisiaj danie - wspomnienie z wakacji. Otworzyłem przywieziony z Istrii słoic...
Odsłon: 2608
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51168
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 49
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 203
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 413
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51168
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 49
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 203
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 413
Składniki
W dużej misce dodaj mielone mięso, 1 drobno poszatkowaną cebulę, bułkę tartą, pietruszkę, kolendrę, jajko, kminek, paprykę, chili oraz dużo soli i pieprzu. Wymieszaj rękami, aby składniki dobrze się połączyły, a następnie uformuj klopsiki. Zmoczenie rąk może to ułatwić. Obsmaż klopsiki na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i odłóż na talerz.
Do dużej, głębokiej patelni wlej 2 łyżki oliwy, wrzuć jedną poszatkowaną cebulę i podsmaż. Dodaj pokrojoną paprykę i zalej pomidorami z puszki. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i odrobiną słodkiej papryki w proszku. Duś potrawkę pod przykryciem 15-20 minut, następnie przełóż klopsiki do pomidorowego sosu i gotuj jeszcze około 30 minut na wolnym ogniu. Podawaj gorące w towarzystwie ziemniaków, kaszy lub ryżu. Udekoruj natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 23
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 13