Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mówi się, ze mieszkańcy Kantonu jedzą wszystko, co ma 4 nogi i nie jest stołem oraz wszystko co lata, a nie jest samolotem. Faktycznie, jest to prawda, choć dziś w przepisie zajmiemy się najzwyklejszą wołowiną.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1145
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 114
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1145
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 114
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy mięso i odstawiamy na 15 minut.
Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
Na sitku, przelać przez gorącą wodę makaron przez kilka sekund, następnie na patelni rozgrzać oliwę i smażyć makaron przez 5-8 minut, mieszając. Uwaga, aby nie przypalić. Zdjąć z ognia.
Następnie na nowej patelni rozgrzać oliwę, dodać imbir i smażyć przez jedną minutę. Dodać wołowinę, smażyć 3 minuty, dodać paprykę i cebulę – smażyć kolejne 2-3 minuty. Zdjąć warzywa i mięso z patelni.
Na patelnię wlać sos, podgrzać, dodać z powrotem mięso, warzywa i makaron. Smażyć całość przez minutę. Zdjąć z ognia i podawać.