Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mówi się, ze mieszkańcy Kantonu jedzą wszystko, co ma 4 nogi i nie jest stołem oraz wszystko co lata, a nie jest samolotem. Faktycznie, jest to prawda, choć dziś w przepisie zajmiemy się najzwyklejszą wołowiną.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Składniki
Składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy mięso i odstawiamy na 15 minut.
Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
Na sitku, przelać przez gorącą wodę makaron przez kilka sekund, następnie na patelni rozgrzać oliwę i smażyć makaron przez 5-8 minut, mieszając. Uwaga, aby nie przypalić. Zdjąć z ognia.
Następnie na nowej patelni rozgrzać oliwę, dodać imbir i smażyć przez jedną minutę. Dodać wołowinę, smażyć 3 minuty, dodać paprykę i cebulę – smażyć kolejne 2-3 minuty. Zdjąć warzywa i mięso z patelni.
Na patelnię wlać sos, podgrzać, dodać z powrotem mięso, warzywa i makaron. Smażyć całość przez minutę. Zdjąć z ognia i podawać.