Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiąca tarta z fetą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wstaw na godzinę do lodówki.
Schłodzone lekko rozwałkuj, po czym wylep nim dno i boki żaroodpornej formy.
Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 10 minut.
Szpinak przebierz, umyj, posiekaj i wrzuć na patelnię z roztopionym masłem. Dopraw go solą i pieprzem. Gdy zrobi się miękki, wymieszaj ze śmietaną.
Nałóż przygotowany farsz szpinakowy na lekko podpieczoną tartę.
Na wierzchu rozłóż grube plastry pomidora i pokrojoną fetę. Piecz jeszcze kwadrans.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.
Potas, żelazo, kwas foliowy, witamina C i luteina to zaledwie pięć z licznych zdrowych składników zawartych w świeżych liściach szpinaku.Źródło: Telemax