Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam przygotować aromatyczne placki z kaszy gryczanej. Niecodzienne połączenie ugotowanej kaszy z surowymi ziemniakami po upieczeniu daje niesamowity smak. Placki idealnie komponują się z gulaszem mięsnym lub sosem pieczarkowym. Musicie koniecznie spróbować! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2645
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4591
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102175
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2645
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4591
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102175
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
• Kasze gryczaną gotujemy do miękkości, trochę dłużej nic zaleca producent na opakowaniu • Po ugotowaniu kasze rozdrabiamy za pomocą widelca • Surowe ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie blendujemy lub ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach • Do kaszy dodajemy kolejno: starte ziemniaki, mąkę, sól i pieprz • Całość mieszamy i smażymy na oleju na złoty kolor około 7-10 minut