Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam przygotować aromatyczne placki z kaszy gryczanej. Niecodzienne połączenie ugotowanej kaszy z surowymi ziemniakami po upieczeniu daje niesamowity smak. Placki idealnie komponują się z gulaszem mięsnym lub sosem pieczarkowym. Musicie koniecznie spróbować! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21524
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21524
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
• Kasze gryczaną gotujemy do miękkości, trochę dłużej nic zaleca producent na opakowaniu • Po ugotowaniu kasze rozdrabiamy za pomocą widelca • Surowe ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie blendujemy lub ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach • Do kaszy dodajemy kolejno: starte ziemniaki, mąkę, sól i pieprz • Całość mieszamy i smażymy na oleju na złoty kolor około 7-10 minut