Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam przygotować aromatyczne placki z kaszy gryczanej. Niecodzienne połączenie ugotowanej kaszy z surowymi ziemniakami po upieczeniu daje niesamowity smak. Placki idealnie komponują się z gulaszem mięsnym lub sosem pieczarkowym. Musicie koniecznie spróbować! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 384
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 133
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 384
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 133
Składniki
• Kasze gryczaną gotujemy do miękkości, trochę dłużej nic zaleca producent na opakowaniu • Po ugotowaniu kasze rozdrabiamy za pomocą widelca • Surowe ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie blendujemy lub ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach • Do kaszy dodajemy kolejno: starte ziemniaki, mąkę, sól i pieprz • Całość mieszamy i smażymy na oleju na złoty kolor około 7-10 minut