Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam przygotować aromatyczne placki z kaszy gryczanej. Niecodzienne połączenie ugotowanej kaszy z surowymi ziemniakami po upieczeniu daje niesamowity smak. Placki idealnie komponują się z gulaszem mięsnym lub sosem pieczarkowym. Musicie koniecznie spróbować! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
• Kasze gryczaną gotujemy do miękkości, trochę dłużej nic zaleca producent na opakowaniu • Po ugotowaniu kasze rozdrabiamy za pomocą widelca • Surowe ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie blendujemy lub ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach • Do kaszy dodajemy kolejno: starte ziemniaki, mąkę, sól i pieprz • Całość mieszamy i smażymy na oleju na złoty kolor około 7-10 minut