Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz placki ziemniaczane, ale zawsze wychodzą Ci miękkie? Spróbuj zrobić z tego przepisu! Zawsze wychodzą chrupiące na zewnątrz a w środku mięciutkie. Dzięki temu, że ziemniaki starte są na grubym oczku, mają idealną, chrupiącą skórkę. Polane sosem pieczarkowym z dodatkiem koperku idealnie sprawdzą się na piątkowy obiad, Leninnie tylko. Przecież placki ziemniaczane idealne są na obiad każdego dnia!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Placki Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na dużych lub małych oczkach( wg upodobań). Cebulę drobno poszatkuj.Ziemniaki posyp solą i zostaw na 10-15 minut aż puszczą wodę. Następnie ją wylej, zostaw tylko skrobię, która będzie na dnie. Wbij jajko, dodaj przyprawy, cebulę oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszaj. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Placki połóż na ręcznikpapierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
SOS PIECZARKOWY Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaną. Na rozgrzanym maśle podduś cebulę, dodaj pieczarki, sól oraz pieprz. Wymieszaj. Kiedy pieczarki zaczną puszczać sok, duś przez chwilę do opanowania. Następnie zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i zalej śmietaną. Następnie cienkim strumieniem wlej mąkę połączona z niewielką ilością wody. Zagotuj i zdejmij sos z ognia. Dodaj koperek, wymieszaj Placki przed podaniem polej sosem. Smacznego.