Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane mojej mamy, dzięki dodaniu kwaśnej śmietany do startych ziemniaków masa nie czernieje a placki są bardziej wyraziste w smaku.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 343
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54734
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2942
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 610
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 620
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 343
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54734
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2942
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 610
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 620
Składniki
Ziemniaki i cebule obierz i zetrzyj na tarce, odstaw na kilka minut. Następnie delikatnie odlej zebrany płyn do miseczki.
Do startych ziemniaków dodaj mąkę, jajko, śmietanę dokładnie wymieszaj i dopraw solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Zlej powoli pozostały płyn ze startych ziemniaków, pozostaw tylko skrobię i dodaj ją do masy ziemniaczanej. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej większą ilość oleju i nakładaj łyżką porcję masy ziemniaczanej, placki smaż na rumiano z każdej strony. Podaj z ulubionymi dodatkami np. śmietaną i cukrem. Ja najbardziej lubię same chrupiące placki bez żadnych dodatków.