Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki, ok.14 sztuk Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35947
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35947
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
        
        
                Składniki
Ziemniaki scieramy na tarce o grubych i malych oczkach.Zostawiamy na 10 min.na sitku.
Nastepnie scieramy cebule,laczymy z ziemniakami dodajemy sól,jajko i bulke tarta.Wymieszac do polaczenia skladników.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na goracy olej wrzucamy porcjami placki i smazymy z obu stron na zlocisty kolor.Ukladamy na talerzu z papierem kuchennym ,zeby odsaczyc nadmiar oleju.
Mozna podac z sosem grzybowym,cukrem ,smietana po prostu kto co lubi!SMACZNEGO!