Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat, smak i szybkie wykonanie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 870
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8313
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13146
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 870
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8313
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13146
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Wykonanie sosu: Zagotować śmietanę kremówkę do zgęstnienia. Następnie dodać pokrojony szpinak i dusić powoli około 5 minut, po czym ostudzić. Dodać kwaśną śmietanę, przyprawić, połączyć z zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać i podawać do placków. Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą i odlać nadmiar soku. Dodać rozbełtane jajka, starty ser, mąkę z bułką tartą, zmiażdżony czosnek i przyprawy do smaku, p[o czym dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Podawać na ciepło z przygotowanym sosem szpinakowym.