Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat, smak i szybkie wykonanie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32070
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 906
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32070
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 906
Składniki
Wykonanie sosu: Zagotować śmietanę kremówkę do zgęstnienia. Następnie dodać pokrojony szpinak i dusić powoli około 5 minut, po czym ostudzić. Dodać kwaśną śmietanę, przyprawić, połączyć z zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać i podawać do placków. Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą i odlać nadmiar soku. Dodać rozbełtane jajka, starty ser, mąkę z bułką tartą, zmiażdżony czosnek i przyprawy do smaku, p[o czym dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Podawać na ciepło z przygotowanym sosem szpinakowym.