Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące podudzia z kurczaka

Chrupiące podudzia z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16057

Dodano:

Odsłon: 4346

Dzieci je uwielbiają.

Składniki

  • Podudzia z kurczaka 4 szt.
  • Chleb czerstwy pszenny 2 kromki
  • Mąka 1/3 szklanki
  • Parmezan starty ½ szklanki
  • Suszone oregano 1 łyżeczka
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Podudzia natrzeć solą i pieprzem i odłożyć. Mąkę wymieszać z okruchami chleba , z parmezanem i oregano. Jako rozbełtać, maczać przygotowane podudzia, panierować w panierce. Włożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 35-40 minut. Podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń