Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne skrzydełka lepsze niż w KFC
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 85
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 85
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Składniki
Skrzydełka opłukujemy. Układamy na patelnię. Zalewamy mlekiem i dolewamy szklankę wody. Tak, żeby nie całość zakryło. Pieprzymy, solimy. Gotujemy jedną stronę na średnim ogniu 20 min. Po tym czasie przekładamy je na drugą stronę i gotujemy kolejne 20 min. (gotujemy pod przykryciem). W między czasie przygotowujemy panierkę, sypiemy na talerz mąkę, bułkę tartą, przyprawę do kurczaka, pieprz, paprykę, sól. (jeśli lubimy ostre potrawy to można dodać papryczkę chilli). Teraz to trzeba wszystko wymieszać. Bierzemy kolejny talerz. Wbijamy jajko i troszkę mleka. Całość mieszamy. Po 40 min wyjmujemy skrzydełka. Odczekujemy około 5 min żeby nam odciekły. Teraz zamaczamy nasze skrzydełka w jajku a potem w panierce. Teraz przygotowujemy patelnię i wlewamy oleju. Rozgrzewamy ją i wkładamy nasze skrzydełka. Każdą stronę smażymy około 5 min, aż nasze skrzydełka nabiorą złocistego koloru. Potem już można je wyłożyć na talerz i smakować. Zapraszam do obejrzenia mojego filmu z przygotowań. Link poniżej! Życzę smacznego! 3majcie się zdrowo!!!!