Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące szaszłyki dla dzieci"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso kurczaka oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i pokrój w małe kawałki (po 3-5 dag).
Płatki kukurydziane lekko pokrusz. Przesyp do głębokiego talerza, wymieszaj z bułką tartą. W osobnym talerzu umieść mąkę. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem ze szczyptą soli.
Pokrojone na kawałki mięso kurczaka posól, obtaczaj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach, a na koniec w przygotowanej mieszance płatków kukurydzianych i bułki tartej.
Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Partiami wkładaj mięso w panierce, smaż często obracając 5-8 minut.
Umyj warzywa, pokrój je na kawałki. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków na zmianę z kurczakiem. Podawaj na ciepło.
czas ok. 30 min; porcja – 400 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety