Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22235
Dodano: 29.04.2009
Odsłon: 3691
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mąkę zmiksować z mlekiem, winem i jajkami. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i odstawić na kilka minut, aby ciasto spęczniało.
Ananasy wyjąć z puszki i osączyć. W głębokim rondlu rozgrzać olej. Talarki ananasów zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Z obu stron smażyć na złoto.
Zagotować mleko z cukrem waniliowym.
Dodać olejek, zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Złociste talarki ananasów podawać z sosem, posypane wiórkami kokosowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)