Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone ziemniaczki? Ja bardzo lubię. Tym razem ziemniaki są podgotowane, i dodatkowo dodana jest do nich mąka ziemniaczana.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić na ćwiartki. W garnku zagotować wodę z solą i czosnkiem. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować około 10 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić.
W filiżance wymieszać olej z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wlać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć ziemniaczki do naczynia żaroodpornego. Można też ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec około 50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od wielkości ziemniaków.