Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone ziemniaczki? Ja bardzo lubię. Tym razem ziemniaki są podgotowane, i dodatkowo dodana jest do nich mąka ziemniaczana.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253658
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253658
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić na ćwiartki. W garnku zagotować wodę z solą i czosnkiem. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować około 10 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić.
W filiżance wymieszać olej z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wlać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć ziemniaczki do naczynia żaroodpornego. Można też ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec około 50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od wielkości ziemniaków.