Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone ziemniaczki? Ja bardzo lubię. Tym razem ziemniaki są podgotowane, i dodatkowo dodana jest do nich mąka ziemniaczana.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5567
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8841
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7775
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5335
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5567
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8841
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7775
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5335
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić na ćwiartki. W garnku zagotować wodę z solą i czosnkiem. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować około 10 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić.
W filiżance wymieszać olej z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wlać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć ziemniaczki do naczynia żaroodpornego. Można też ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec około 50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od wielkości ziemniaków.