Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone ziemniaczki? Ja bardzo lubię. Tym razem ziemniaki są podgotowane, i dodatkowo dodana jest do nich mąka ziemniaczana.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1332
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12660
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4002
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1332
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12660
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4002
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić na ćwiartki. W garnku zagotować wodę z solą i czosnkiem. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować około 10 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić.
W filiżance wymieszać olej z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wlać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć ziemniaczki do naczynia żaroodpornego. Można też ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec około 50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od wielkości ziemniaków.