Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone ziemniaczki? Ja bardzo lubię. Tym razem ziemniaki są podgotowane, i dodatkowo dodana jest do nich mąka ziemniaczana.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 132
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 326
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3009
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 132
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 326
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3009
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić na ćwiartki. W garnku zagotować wodę z solą i czosnkiem. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować około 10 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić.
W filiżance wymieszać olej z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wlać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć ziemniaczki do naczynia żaroodpornego. Można też ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec około 50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od wielkości ziemniaków.