Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący kulebiak z mięsa mielonego"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 667
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 216
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 344
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4627
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 667
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 216
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 344
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4627
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim 1/2 kg mielonego mięsa woło- wego. Dodaj obraną i posiekaną cebulę oraz pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Smaż chwilę.
Do mięsa dołóż grubo startą mar- chew i 1/2 szkl. rodzynek. Dodaj koncentrat pomidorowy. Duś 5 min, wystudź. Rozwiń ciasto francuskie, środek posyp tartą bułką. Na środku rozłóż masę.
Zaczynając od jednego końca, zawijaj paski na mięso, tworząc na wierzchu efektowną przepla- tankę. Wierzch również posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 30 min w temp. 200 st.
Z obu stron mięsnej masy ponacinaj nożem (albo radełkiem) ciasto tak, by powstały paski o szer. ok. 2 cm (tak jak pokazu- jemy na zdjęciu). Posmaruj je rozmąconym jajkiem.
Kulebiak świetnie smakuje za- równo na ciepło, jak i na zimno. Podawaj go pokrojonego w plas- try. Jako dodatek, serwuj jogurt ze startym ogórkiem, doprawiony solą, pieprzem i czosnkiem.Źródło: Tina