Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden kurczak burger posiada 477 kcal, w tym 37g białka, 13,5g tłuszczy i 49g węglowodanów.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 317
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 317
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Składniki
Pokrój pierś z kurczaka kwadraty, o średnicy bułek do burgera. Dopraw mięso przyprawami. Obtocz mięso w jajku. Następnie zgnieć płatki kukurydziane. Dodaj przyprawy do panierki i wymieszaj. Obtocz mięso w gotowej panierce. Połóż na blaszce do pieczenia i spryskaj oliwą z oliwek. Kurczaka upiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20-25 minut. W międzyczasie pokrój pomidora i ogórka kiszonego w plastry. Wymieszaj składniki na sos: jogurt naturalny, keczup, srirache. Stosuj bułki do burgerów na suchej patelni. Na bułki kładź kolejno: sos, roszponkę, pomidora, mięso w panierce, ser, ogórka. Posmaruj sosem górę bułki i przykryj nią całość. Smacznego!