Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden kurczak burger posiada 477 kcal, w tym 37g białka, 13,5g tłuszczy i 49g węglowodanów.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 272
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 24
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1494
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 272
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 24
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1494
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Pokrój pierś z kurczaka kwadraty, o średnicy bułek do burgera. Dopraw mięso przyprawami. Obtocz mięso w jajku. Następnie zgnieć płatki kukurydziane. Dodaj przyprawy do panierki i wymieszaj. Obtocz mięso w gotowej panierce. Połóż na blaszce do pieczenia i spryskaj oliwą z oliwek. Kurczaka upiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20-25 minut. W międzyczasie pokrój pomidora i ogórka kiszonego w plastry. Wymieszaj składniki na sos: jogurt naturalny, keczup, srirache. Stosuj bułki do burgerów na suchej patelni. Na bułki kładź kolejno: sos, roszponkę, pomidora, mięso w panierce, ser, ogórka. Posmaruj sosem górę bułki i przykryj nią całość. Smacznego!